De Panne | Adinkerke

In het uiterste hoekje van land ligt het mooiste strand van de Belgische kust.

De gemeente De Panne is een ideale uitvalsbasis om uw zeeklassen, stages of kampen te organiseren. Een grote waaier aan activiteiten (spel, sport of educatief) en de vlotte verbindingen met bus en tram zorgen ervoor dat u maximum van uw verblijf kan genieten.

Klik voor meer informatie op de link voor de website "ik wil naar De Panne"

Het strand van De Panne

Op een steenworp van J-Club De Panne vindt u het grootste en breedste strand van onze kust. Een verkwikkende wandeling aan de zee of op de dijk, go-cart rijden, zandkastelen bouwen of zonnebaden, alles is mogelijk in De Panne.

Op de toegankelijke dijk, met een prachtig uitzicht op het strand en de zee, vindt u het standbeeld van Koning Leopold, "Pier Kloeffe" en de 2 "Beaufort" kunstwerken.

Tijdens het hoogseizoen (van april tot eind september) gaan er op de dijk verschillende evenementen door voor jong en oud.

De vele mooie strandterrassen zullen u zeker bekoren.

Het centrum van De Panne

Op loopafstand van J-Club De Panne vindt u het centrum van De Panne, waar het in de straten, op de pleinen en in de "Dumontwijk" aangenaam vertoeven is.

De voorbije jaren heeft De Panne zwaar geïnvesteerd in de vernieuwing en de veiligheid van de gemeente

De brede en gezellige winkelstraat, de Zeelaan, is daar een goed voorbeeld van. Een bezoek aan deze straat zal het vakantiegevoel zeker verhogen.

Maar ook in de Dumontwijk van De Panne is het prachtig wandelen, deze wijk is uniek aan de kust en er ligt een schat aan architecturaal erfgoed. De typische cottages en modernistische villa's kronkelen tussen de kleine straten van het hart van De Panne. Via de toeristische dienst kan u een boeiende erfgoedwandeling reserveren.

Tip: een stratenplan is gratis verkrijgbaar bij de receptie.

Routes langs en door De Panne

Als u op zoek bent naar wandelroutes rond en door De Panne, dan raden wij u de website "Route-You" aan.

Hier kunt u verschillende routes bekijken en deze vooraf plannen. Een gedetailleerde kaart belicht een aantal mooie wandelingen en fietstochten door onze gemeente en de unieke landschappen eromheen.

Natuurreservaat van De Panne

Op enkele minuten wandelen van ons jeugdverblijf ligt het natuurreservaat "De Westhoek" , dat is ingesloten tussen de Belgisch Noordzee, de Franse en Belgisch grens.

Dit prachtige reservaat sterkt zich uit over een oppervlakte van 340 ha en is het grootste duinengebied van de Belgische kust. Samen met de Krakeelduinen, de Oosthoekduinen en het Calmeynbos vormen ze een uitzonderlijk natuurgebied, dat zonder meer een bezoek waard is om prachtige wandelingen te maken.

Het dynamische proces van duinvorming is uniek en resulteert in een duinlandschap van uiteenlopende ouderdom, vorm en typische begroeiing.

Het strand, de voorduinen, de noordelijke pannengordel, de Romeinse vlakte, de zuidelijke pannengordel en de binnenduinen bezorgen de wandelaar  een uiteenlopende beleving van fauna en flora.

Via het bezoekerscentrum De Duinpanne of de toeristische dienst van De Panne kan men professionele gidsen boeken, die u door de pracht en praal van dit gebied loodsen.

De Franse grens nabij De Panne

De Franse grens ligt op slechts enkele honderden meters van het centrum van De Panne.  Het is een populair startpunt voor groepen of scholen, die willen genieten van de prachtige stranden, het schilderachtige landschap en de vele recreatieve activiteiten, die beschikbaar zijn.

Elkeen kan gemakkelijk, via de wandelpaden de grens over steken naar Bray-Dunes. Het gebied rond de grensovergang biedt een interessante mix van natuur, cultuur en toerisme. Vergeet zeker niet te informeren naar de busverbinding tussen De Panne en Duinkerke via deze link.

Aan de Franse kant van de grens ligt de historische stad Duinkerke, die bekend staat om zijn rijk maritiem erfgoed en de jaarlijkse carnavalsviering. Verder naar het zuiden ligt de stad Calais, met zijn beroemde witte krijtrotsen en de veerbootterminal, die passagiers verbindt met Dover in het Verenigd Koninkrijk.

De Panne is dus een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de prachtige regio aan de grens tussen België en Frankrijk. Of u nu wilt ontspannen op het strand, genieten van de lokale keuken of een dagtocht wil maken naar een van de nabijgelegen steden, er is voor elk wat wils.

De Panne Adinkerke - Schep plezier met uw groep
De Panne | Dumontwijk
De Panne | Westhoekduinen
Gemeentehuis De Panne
Plage de La Panne
Service de sauvetage de La Panne
Gemeentehuis De Panne
Strand van de Panne
Reddingsdienst De Panne

Kontaktieren Sie uns für einen maßgeschneiderten Tarif
Ihrer Schule oder Organisation

Kontaktieren Sie uns