Laat uw reis niet beperken door uw beperking

Reizen met beperkingen? Niet bij ons!

Sporten, uit eten gaan, naar een festival gaan, reizen, een strandwandeling maken - we zijn allemaal gelijk en hebben dezelfde behoeften. In een toegankelijke samenleving neemt iedereen volledig en zelfstandig deel: jong, oud, met of zonder handicap en in alle omstandigheden. Dus als je een handicap hebt, heb je alleen een handicap als de omgeving niet is aangepast aan jouw mogelijkheden.

Dankzij geïntegreerde toegankelijkheid, d.w.z. toegankelijkheid voor iedereen, kan iedereen zich zelfstandig, veilig en legaal bewegen. Het stelt iedereen in staat zich zelfstandig, veilig en comfortabel in zijn leefomgeving te bewegen. In dit opzicht is de doelgroep duidelijk iedereen. Niet alleen mensen met een handicap, maar ook ouderen, mensen met een tijdelijke handicap of ouders met een kinderwagen.

Deze volledig toegankelijke leefomgeving is de sleutel tot een samenleving waarin iedereen gelijke kansen heeft. (bron: website Inter Vlaanderen)

Op het vlak van volledige toegankelijkheid streeft J-Club De Panne ernaar om jongeren met een handicap zoveel mogelijk bewegingsvrijheid te bieden, zodat ze kunnen genieten van een zorgeloze vakantie aan zee. Wij zijn dan ook bijzonder trots op het "toegankelijkheidslabel A" dat Inter Vlaanderen ons toekent.

Toegankelijkheid aan de kust

Onze locatie in De Panne heeft een unieke ligging te midden van de duinen en het bos, nabij de prachtige kustlijn. Onze accommodatie en de omgeving bieden de perfecte setting voor een onvergetelijke vakantie.

We verwelkomen ook organisaties en verenigingen die zich inzetten voor mindervaliden. In overleg met u zorgen we ervoor dat uw verblijf zo comfortabel mogelijk is, zodat jongeren met een handicap en andere beperkingen een aangename en ontspannende vakantie kunnen beleven.

Bij J-Club zijn we ons ervan bewust dat toegankelijkheid verder gaat dan alleen erkenning. We zijn erop gericht om onze faciliteiten en diensten voortdurend te verbeteren om te voldoen aan de behoeften van al onze gasten.

Film: Toegankelijkheid voor jongeren aan de kust
Wie zijn wij?

Jeugdvakanties voor jongeren met een handicap

Sinds 1966 heeft ons, toen nog centrum "De Blauwe Distel", vakanties aangeboden aan kwetsbare jongeren, zodat ze op een betaalbare manier konden verblijven aan de Belgisch kust.

Ook vandaag staat J-Club De Panne nog steeds garant voor een hoog comfort voor groepen, die kwalitatieve vakanties willen organiseren.

Onze medewerkers staan tijdens uw verblijf permanent klaar om u niet alleen te ondersteunen in uw vooropgestelde planning, maar ook voor onverwachte problemen. Wij denken steeds  met u mee  en helpen u waar nodig..

De kleine dingen evident maken en de beleving voor de jonge generatie centraal zetten, daar willen wij aan meewerken. Het is trouwens niet evident om met een groep jongeren op stap te gaan, ouders geven u een grote verantwoordelijkheid en de balans tussen regels en vertrouwen is steeds moeilijker te vinden.

Daarom proberen wij u uw verblijf zo zorgeloos mogelijk te maken, zodat u zich kan focussen op de jongeren, die met u meereizen.

 

Help, you need somebody

Als u kiest voor J-Club De Panne staat u voor, tijdens en na uw verblijf niet alleen. Onze medewerkers in front- en backoffice staan steeds klaar om u te helpen.

Wij ondersteunen u graag bij uitwerken van uw programma en/of het maken van reservaties bij één van onze partners. Daarbij denken wij proactief en delen graag onze ervaring en kennis, die we in de loop der jaren hebben gesprokkeld bij andere groepen en scholen.

Een overboeking of annulatie, onze vele persoonlijke contacten in de regio zorgen ervoor dat wij voor vele activiteiten of bezoeken een evenwaardig alternatief kunnen voorstellen.

Maar ook ter plaatste staat ons team klaar om u met kleine of grote problemen uit de nood te helpen. Wij beseffen zeer goed dat u ver van huis bent en we samen de dingen vlotter kunnen laten verlopen.

Ons motto  “mensen spreken mensen” heeft er in het verleden al vele malen voor gezorgd, dat onze klanten zich verbaasden over de snelle en solide oplossingen die wij naar voren brachten.

Zoals u kan merken trachten wij uw verblijf als begeleider een stuk eenvoudiger te maken zodat u zich kan focussen op de ultieme beleving van een geslaagde stage.

Aarzel dus niet om ons te contacteren of aan te spreken, ons enthousiaste team wil graag persoonlijk bijdragen aan het slagen van uw verblijf.

Kortom, ons ervaren team staat steeds klaar voor u en uw groep.

Wat mag je verwachten

Geen zorgen tijdens uw meerdaagse:

 • Een enthousiast en professioneel team, dat tracht u te verwennen en uw wensen te behartigen.
 • Een luisterend oor of een advies, wij zijn er voor u en uw leerlingen.
 • Problemen maken ons denken vrij, de oplossing geeft ons inzicht, samen zijn we sterker.

Lekkere maaltijden:

 • Geen gedoe met zelfkook keukens, wij verzorgen alle maaltijden met een eigen keukenteam.
 • Wij combineren lekker met gezonde zeelucht.
 • Elke dag fruit voor voldoende energie.
 • Op donderdag voorzien wij een BBQ
 • Is er toch nog een probleem om medische of geloofsredenen, wij lossen deze in samenspraak met de verantwoordelijke van de groep op.

Uw eigen bubbel:

 • Een groot gebouw met verschillende groepen is niet altijd praktisch. Door de verschillende aparte gangen zorgen wij toch voor de nodige privacy en het comfort van uw school of groep.
 • Elke school of groep heeft zijn eigen ruimte of polyvalente zaal, naargelang de grote van de groep.
 • U kan op voorhand de voorziene kamers en gangen opvragen via de receptie.

Lunchpakketten voor uitstappen:

 • Lunchpakketten worden klaargemaakt door onze keuken en de deelnemers kiezen hun beleg naar believen.
 • De warme maaltijd van ’s middags verschuiven wij naar ’s avonds, zodat iedereen een warme maaltijd krijgt.

Met de trein naar de kust:

 • Al eens gedacht om met de trein naar De Panne te komen, goedkoop, veilig en gemakkelijk. Vanuit het station van Adinkerke kan u of te voet of met de tram tot bij ons komen.
 • Te veel bagage om met het openbaar vervoer te komen? Wij komen gratis de bagage oppikken aan het station van Adinkerke.
 • Wij hebben bagageruimtes voor de dagen van aankomst en vertrek.
Waarom logeren in J-Club De Panne

Onze grote troeven zitten in de kleine dingen

We beseffen dat een meerdaagse met een groep leerlingen heel wat verantwoordelijkheden met zich meebrengen.Terwijl u zich focust op de noden van uw leerlingen, bereiden wij in stilte alles voor om uw verblijf naadloos te laten verlopen. Wij doen elke dag ons uiterste best om van uw zeeklassen een succes te maken.

 • Bij ons geen wachtrijen aan douches of toiletten, elke kamer heeft zijn eigen sanitaire voorzieningen.
 • Lakens vergeten, geen nood , u kan deze bij ons huren (opgelet: geen badlinnen).
 • Voor elke deelnemer en begeleider is er een volwaardig bed en kast voorzien.
 • Kwalitatieve en gezonde maaltijden op maat van jongeren en ja, bij ons mag je wel aanschuiven voor een extra portie.
 • Elke dag fruit en een 4-uurtje (4-uurtje enkel in volpension of supplement)
 • Dagelijkse reiniging en opkuis van de kamers zijn in de prijs begrepen.
 • Verschillende polyvalente zalen zorgen voor een goed alternatief bij regenweer.
 • Geen meerprijs voor energie of water.
 • Goede verbinding met openbaar vervoer | kusttram op wandelafstand.
 • Bagageservice van station Adinkerke.
 • Veilig domein om te ravotten, spel en sport.
 • Directe nabijheid van bos en duinen.
 • Op wandelafstand van de zee.
 • Elke dag een gratis glimlach van onze medewerkers.
Maaltijden in VIP

Al onze maaltijden worden in buffetvorm geserveerd, maar wij maken graag een uitzondering voor personen met een beperking. Voor hen zorgen wij ervoor dat alle maaltijden op dienbladen en/of in schalen worden geserveerd.

Bij problemen met medische diëten proberen wij u altijd te ondersteunen en een passende oplossing te vinden. Dit is echter alleen mogelijk op aanvraag en met instemming van de directie.

Het is geen probleem om uw eigen eten te mengen of te bereiden.

Meer informatie bij de receptie

Toegankelijkheid van het verblijf

Op de begane grond zijn er aangepaste toiletten voor rolstoelgebruikers.

Het hele gebouw is rolstoeltoegankelijk en een lift biedt toegang tot alle verdiepingen en polyvalente ruimtes.

Er is voldoende parkeergelegenheid op onze parking.

Meer informatie vindt u op de website van Toerisme Vlaanderen.

Opgelet:

Maatwerk vereist voorbereiding, geef bij reservering altijd uw wensen aan zodat wij u correct kunnen informeren over onze mogelijkheden.

Toegankelijke kamers voor mindervaliden

In overleg met Inter Vlaanderen hebben we onlangs 10 kamers ingericht voor rolstoelgebruikers. Schuifdeuren, aangepaste wastafels, aangepaste toiletten, voldoende steunen, een zitje in de douche, alles is ontworpen om het gebruik te vergemakkelijken.

Een van de stapelbedden kan ook worden weggeklapt, zodat er voldoende ruimte is voor rolstoelgebruikers.

De andere kamers zijn ook aangepast aan jongeren en hun eventuele handicaps. Ze zijn allemaal ruim en voorzien van 2 stapelbedden, 4 kledingkasten en een aparte badkamer.

De kamers en badkamers worden dagelijks schoongemaakt door ons personeel, wat een hoop gedoe bespaart. Ook de schoonmaak bij vertrek is bij de prijs inbegrepen.

Gepersonaliseerde verzorgingskamer

Wij beschikken over een speciaal ingerichte badkamer met een aangepaste douche die de verzorging van gehandicapten vergemakkelijkt. Een toilet en een wastafel zijn aanwezig.

Een massagetafel en een ligstoel zorgen voor de nodige verzorging en rust.

Deze ruimte wordt dagelijks onderhouden door onze vaste schoonmaakploeg.

Speelmogelijkheden voor jongeren met een beperking

Jongere kinderen kunnen spelen op een open speelplein in het zand, met een aangrenzend toegankelijk zonneterras. Verder hebben we een sportveld, een speeltuin met petanquebaan en diverse multifunctionele binnenruimtes.

De Oosthoekduinen en het Calmeynbos zijn gemakkelijk bereikbaar via een directe toegangsweg vanaf het nabijgelegen natuureducatiecentrum "De Duinpanne".

Tram- en bushaltes met rolstoelfaciliteiten bevinden zich op 500 meter van het centrum. Toegankelijkheid "De Lijn.

Zon, zee en zorgeloos leven | De Panne

Op zoek naar een toegankelijk dagje strand? In juli en augustus vindt u in De Panne een toegankelijke strandomgeving en opgeleide begeleiders.

 • Een comfortabele overgang tussen de zeedijk en het strand aan het Pierre Bortierplein.
 • Een toegankelijke tramhalte: de halte Esplanade.
 • Gereserveerde parkeerplaatsen in het hele centrum.
 • Strandrolstoelen kunnen gratis worden geleend. Er zijn ook 2 elektrische strandrolstoelen.

Assistentie

Heeft u hulp nodig om in de strandstoel te zitten of om met hulp naar het strand te gaan? Van 11 juni tot 18 september kunt u van 10.30 tot 18.30 uur een beroep doen op assistenten. U kunt via hen ook een strandrolstoel reserveren.

Deze assistenten zijn echter geen verpleegkundigen en verzorgen geen intieme hygiëne.

U kunt de dienst bereiken op +32 (0) 492 114 174 tijdens de openingsuren.

Meer info: klik op deze link

 

Info toegankelijkheid via Toerisme Vlaanderen - Inter Vlaanderen

Hieronder vindt u informatie betreffende de toegankelijkheid in J-Club De Panne verstrekt door Inter Vlaanderen

Toegangsweg, ingang en receptie

 • Het pad ligt op een helling, maar is goed bereikbaar vanaf de ingang. Er is voldoende ruimte voor verkeer.

Terras

 • Er is voldoende circulatieruimte en het is gemakkelijk toegankelijk vanuit verschillende toegangen.

Paden en niveauverschillen

 • De belangrijkste ruimten bevinden zich op de begane grond of zijn bereikbaar met een grote lift. De doorgangen zijn voldoende breed.

Eetzaal/multifunctionele ruimte

 • Elk deel van de dubbele deur is 75 cm breed. Er is voldoende circulatieruimte. Men kan de tafels verhogen zodoende genoeg hoogte te creëren.

Gemeenschappelijke toiletten

 • In de twee aangepaste toiletten is er voldoende ruimte om naast en schuin te staan, maar niet voor het toilet.
 • Er zijn twee rekken in het mannen- en vrouwentoilet.
 • In het vrouwentoilet is de draairuimte voor de deur smal.

Kamers en badkamers

 • Er zijn 10 toegankelijke kamers met elk 2 toegankelijke bedden.
 • De deur is 77 cm breed, de installatieruimte bij de klink en de draairuimte achter de deur en voor de badkamerdeur zijn beperkt.
 • Er is een toegankelijke douche met zitje en stang voor personen met beperkte mobiliteit. Er is voldoende stahoogte.
 • Het toilet heeft een steungreep en voldoende stahoogte.
 • De wastafel is rolstoeltoegankelijk.

Extra

 • Er is een ruime badkamer met een speciale douche met zitje op de tweede verdieping.

Meer informatie:

Voyager avec des personnes handicapées
Les personnes handicapées peuvent partir en vacances à la mer
Partir à la mer avec un handicap
Classes de mer et excursions en groupe
Reizen met gehandicapten
Gehandicapten kunnen op vakantie naar zee
groepsaccommodatie voor mensen met een lichamelijke handicap
op vakantie met gebarentaal

Contacteer ons voor een tarief op maat
van uw school of organisatie

contacteer ons