Groepsaccommodatie voor personen met een beperking

Toegankelijk jeugdverblijf voor mindervaliden

Het vakantiecentrum J-Club De Panne is prachtig gelegen te midden van de Oosthoekduinen en het Calmeynbos, vlakbij de zee van De Panne. Ons vakantiedomein en de naburige omgeving zijn de ideale locatie om memorabele vakanties te organiseren.

Alle organisaties en verenigingen die zich inzetten voor mensen met een beperking zijn bij ons welkom. Wij proberen in samenspraak met U uw verblijf zo comfortabel mogelijk te maken zodat de jongeren met een mindervalide of andersvalide beperking een fijne en toffe vakantie kunnen beleven.

Ons team is er dan ook ten zeerste van bewust, dat toegankelijkheid verder gaat dan alleen het erkennen ervan. Ons vakantiecentrum is dan ook trots op haar “toegankelijkheidslabel”, uitgeschreven door de Vlaamse overheid.

Toegankelijke kamers voor personen met een beperking

Wij hebben twee aangepaste kamers voor personen in een rolstoel. Deze verschillen subtiel door de schuifdeuren voor de badkamers. De badkamers zijn aangepast, zodat men gemakkelijk onder de wastafels kan en voldoende plaats heeft om de douche te gebruiken. Alle nodige beugels zijn aanwezig voor een gemakkelijk gebruik.

Ook de andere kamers zijn op maat van jongeren en hun eventuele beperkingen. Alle kamers zijn ruim en voorzien van 2 stapelbedden, 4 kasten en een aparte badkamer. De kamers worden dagelijks gekuist door ons vast poetsteam.

Verzorgingsruimte voor mindervaliden

Wij beschikken over een  speciaal ingerichte badkamer met een aangepast bad dat instaat voor een gemakkelijke verzorging van personen met een beperking. Een toilet en wastafel zijn aanwezig.

Twee massagetafels en twee relaxzetels zorgen voor de nodige verzorging en rust.

Deze ruimte is dagelijks onderhouden door ons vast poetsteam.

Maaltijden in volpension

Al onze maaltijden worden in buffetvorm opgediend, maar voor groepen met mindervalide personen maken wij graag een uitzondering. Wij zorgen er dan voor dat alle maaltijden op dienbladen en/of kommen worden opgediend.

Indien er zich eventuele problemen met medische diëten voordoen proberen wij U steeds te ondersteunen en een gepaste oplossing te vinden. Dit kan echter enkel op aanvraag en door goedkeuring van de directie.

Het mixen of bereiden van eigen voeding vormt geen probleem. (meer informatie)

Speelmogelijkheden voor jongeren met een beperking:

De jongeren kunnen zich uitleven op een overzichtelijk speelplein in duinzand met een aanpalende zonneterras. Daarnaast beschikken wij over een omni-sport en tennisterrein, speelweide met petanquebaan en zithoek en verschillende polyvalente binnenruimtes.

De oosthoekduinen en het calmeynbos zijn gemakkelijk toegankelijk via het aanpalend natuur educatief centrum “De Nachtegaal”.

Tram en bushaltes met aangepaste faciliteiten voor rolstoelen zijn op 500m van het centrum gelegen. Toegankelijkheid “De Lijn”

Toegankelijkheid van de accommodatie voor mindervaliden

Op het gelijksvloer zijn er aangepaste toiletten voorzien voor personen in een rolstoel.

Het volledige gebouw is rolstoelvriendelijk en er is een lift aanwezig die toegang geeft tot alle verdiepingen en polyvalente zalen.

Op onze parking zijn twee plaatsen voorbehouden voor mindervalide personen met een parkeerpas.

Voor meer informatie kan U terecht op de website van Toerisme Vlaanderen.

Opgelet:

Op maat werken heeft voorbereiding nodig, gelieve steeds bij de reservatie uw noden te signaleren, zodat wij u goed kunnen informeren over ons kunnen.