Events | the coast

De Panne beach

Just a stone's throw away (group walk: 20 minutes) from J-CLUB you will find the largest beach in the country. A refreshing walk in the sea or on the dike, go-carting, building sandcastles or sunbathing, everything is possible in De Panne.

On the easily accessible dike, with a splendid view of the beach and the sea, you will come across the statue of King Leopold, "Pier Kloeffe" and the "Beaufort work of art".

The many beautiful beach terraces will certainly charm you.

Tip: ask our host for more information about the "shrimp fishermen".

De Panne centre

Within walking distance of J-Club, you will find the centre of De Panne, where the streets, the squares and the "Dumontwijk" are a pleasant place to be.

In recent years, De Panne has invested heavily in the renewal and safety of the community.

The broad and cosy shopping street, the Zeelaan, is a good example of this. A visit to this street will certainly increase the holiday feeling.

Tip: a map is available free of charge at the reception desk.

Routes along and through De Panne

If you are looking for walking routes around and through De Panne, we recommend the following website " Route you ".

On this website you can view various routes and plan them in advance. A detailed map highlights a number of beautiful walks and cycling tours through our municipality and the unique landscapes surrounding it.

Natuurreservaat van De Panne

Op enkele minuten wandelen van ons jeugdverblijf ligt het natuurreservaat "De Westhoek" , dat is ingesloten tussen de Belgisch Noordzee, de Franse en Belgisch grens.

Dit prachtige reservaat sterkt zich uit over een oppervlakte van 340 ha en is het grootste duinengebied van de Belgische kust. Samen met de Krakeelduinen, de Oosthoekduinen en het Calmeynbos vormen ze een uitzonderlijk natuurgebied, dat zonder meer een bezoek waard is om prachtige wandelingen te maken.

Het dynamische proces van duinvorming is uniek en resulteert in een duinlandschap van uiteenlopende ouderdom, vorm en typische begroeiing.

Het strand, de voorduinen, de noordelijke pannengordel, de Romeinse vlakte, de zuidelijke pannengordel en de binnenduinen bezorgen de wandelaar  een uiteenlopende beleving van fauna en flora.

Via het bezoekerscentrum De Duinpanne of de toeristische dienst van De Panne kan men professionele gidsen boeken, die u door de pracht en praal van dit gebied loodsen.

De Franse grens nabij De Panne

De Franse grens ligt op slechts enkele honderden meters van het centrum van De Panne.  Het is een populair startpunt voor groepen of scholen, die willen genieten van de prachtige stranden, het schilderachtige landschap en de vele recreatieve activiteiten, die beschikbaar zijn.

Elkeen kan gemakkelijk, via de wandelpaden de grens over steken naar Bray-Dunes. Het gebied rond de grensovergang biedt een interessante mix van natuur, cultuur en toerisme. Vergeet zeker niet te informeren naar de busverbinding tussen De Panne en Duinkerke via deze link.

Aan de Franse kant van de grens ligt de historische stad Duinkerke, die bekend staat om zijn rijk maritiem erfgoed en de jaarlijkse carnavalsviering. Verder naar het zuiden ligt de stad Calais, met zijn beroemde witte krijtrotsen en de veerbootterminal, die passagiers verbindt met Dover in het Verenigd Koninkrijk.

De Panne is dus een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de prachtige regio aan de grens tussen België en Frankrijk. Of u nu wilt ontspannen op het strand, genieten van de lokale keuken of een dagtocht wil maken naar een van de nabijgelegen steden, er is voor elk wat wils.

De Panne Adinkerke - Schep plezier met uw groep
De Panne | Dumontwijk
De Panne | Westhoekduinen
Gemeentehuis De Panne
Strand van de Panne
Reddingsdienst De Panne
Gemeentehuis De Panne
Strand van de Panne
Reddingsdienst De Panne
Gemeentehuis De Panne
Plage de La Panne
Service de sauvetage de La Panne
Gemeentehuis De Panne
Strand van de Panne
Reddingsdienst De Panne

Contact us for a customised rate
of your school or organisation

contact us