Aktivitäten entlang der Küste

Der Strand von De Panne

Nur einen Katzensprung (Gruppenlaufzeit: 20 Minuten) vom J-CLUB entfernt befindet sich der größte Strand des Landes. Ein erfrischender Spaziergang im Meer oder auf dem Deich, Go-Kart fahren, Sandburgen bauen oder ein Sonnenbad nehmen, alles ist in De Panne möglich.

Auf dem leicht zugänglichen Deich, mit einem herrlichen Blick auf den Strand und das Meer, treffen Sie auf die Statue von König Leopold, den "Pier Kloeffe" und das "Beaufort-Kunstwerk".

Die vielen schönen Strandterrassen werden Sie sicher begeistern.

Tipp: Fragen Sie unseren Gastgeber nach weiteren Informationen über die "Krabbenfischer".

Die Innenstadt von De Panne

Nur wenige Gehminuten vom J-Club entfernt befindet sich das Zentrum von De Panne, wo die Straßen, Plätze und der "Dumontwijk" ein angenehmer Ort zum Verweilen sind.

In den letzten Jahren hat De Panne viel in die Erneuerung und Sicherheit der Gemeinde investiert.

Die breite und gemütliche Einkaufsstraße, die Zeelaan, ist ein gutes Beispiel dafür. Ein Besuch in dieser Straße wird das Urlaubsgefühl sicherlich noch verstärken.

Tipp: Eine Karte ist kostenlos an der Rezeption erhältlich.

Routen entlang und durch De Panne

Wenn Sie auf der Suche nach Wanderrouten um und durch De Panne sind, empfehlen wir Ihnen die folgende Website " Route you ".

Auf dieser Website können Sie sich verschiedene Routen ansehen und diese im Voraus planen. Eine detaillierte Karte zeigt eine Reihe von schönen Wanderungen und Radtouren durch unsere Gemeinde und die einzigartigen Landschaften, die sie umgeben.

Natuurreservaat van De Panne

Op enkele minuten wandelen van ons jeugdverblijf ligt het natuurreservaat "De Westhoek" , dat is ingesloten tussen de Belgisch Noordzee, de Franse en Belgisch grens.

Dit prachtige reservaat sterkt zich uit over een oppervlakte van 340 ha en is het grootste duinengebied van de Belgische kust. Samen met de Krakeelduinen, de Oosthoekduinen en het Calmeynbos vormen ze een uitzonderlijk natuurgebied, dat zonder meer een bezoek waard is om prachtige wandelingen te maken.

Het dynamische proces van duinvorming is uniek en resulteert in een duinlandschap van uiteenlopende ouderdom, vorm en typische begroeiing.

Het strand, de voorduinen, de noordelijke pannengordel, de Romeinse vlakte, de zuidelijke pannengordel en de binnenduinen bezorgen de wandelaar  een uiteenlopende beleving van fauna en flora.

Via het bezoekerscentrum De Duinpanne of de toeristische dienst van De Panne kan men professionele gidsen boeken, die u door de pracht en praal van dit gebied loodsen.

De Franse grens nabij De Panne

De Franse grens ligt op slechts enkele honderden meters van het centrum van De Panne.  Het is een populair startpunt voor groepen of scholen, die willen genieten van de prachtige stranden, het schilderachtige landschap en de vele recreatieve activiteiten, die beschikbaar zijn.

Elkeen kan gemakkelijk, via de wandelpaden de grens over steken naar Bray-Dunes. Het gebied rond de grensovergang biedt een interessante mix van natuur, cultuur en toerisme. Vergeet zeker niet te informeren naar de busverbinding tussen De Panne en Duinkerke via deze link.

Aan de Franse kant van de grens ligt de historische stad Duinkerke, die bekend staat om zijn rijk maritiem erfgoed en de jaarlijkse carnavalsviering. Verder naar het zuiden ligt de stad Calais, met zijn beroemde witte krijtrotsen en de veerbootterminal, die passagiers verbindt met Dover in het Verenigd Koninkrijk.

De Panne is dus een uitstekende uitvalsbasis voor het verkennen van de prachtige regio aan de grens tussen België en Frankrijk. Of u nu wilt ontspannen op het strand, genieten van de lokale keuken of een dagtocht wil maken naar een van de nabijgelegen steden, er is voor elk wat wils.

De Panne Adinkerke - Schep plezier met uw groep
De Panne | Dumontwijk
De Panne | Westhoekduinen
Gemeentehuis De Panne
Strand van de Panne
Reddingsdienst De Panne
Gemeentehuis De Panne
Strand van de Panne
Reddingsdienst De Panne
Gemeentehuis De Panne
Plage de La Panne
Service de sauvetage de La Panne
Gemeentehuis De Panne
Strand van de Panne
Reddingsdienst De Panne

Kontaktieren Sie uns für einen maßgeschneiderten Tarif
Ihrer Schule oder Organisation

Kontaktieren Sie uns